Met een grote touringcar gevuld met 3 touwtrekteams (waaronder de Hagmölltrekkers) en supporters ging het in de stromende regen richting Zoeterwoude. Inderdaad het land van Heineken en de fabriek was ook in zicht.

Gelderswoude was de organisator van het NK 680, 540 (6-tallen), 600 en MIX 600 .
Bij aankomst was het net gestopt met regenen en werd het een prima zonnige touwtrekmiddag. Beide teams zaten goed onder de kilo's, dus er kon gegeten worden.

Het Mixteam, onder leiding van Christiaan Markslag, bestond uit: Martin Morskieft, Tessa Morsink, Frank Harink, Ellen Lammertink, Ben ter Bekke, Stephanie Lusthusz, Marjon Harink en Martin Nijhuis. Er werd maar liefst 3 keer gelijk getrokken en 2 maal verloren. Dit was niet toereikend voor de kruisfinales. TTV Koapman werd ongeslagen Nederlands Kampioen. Een goede opsteker voor de selectiewedstrijden in Eibergen op 6 juli.
Oele doet ook mee, echter wordt het team op 4 plaatsen aangepast.

De 600 bestond dit jaar volledig uit eigen leden. Van voor naar achter, Jeroen ter Bekke  (alias Joop Zoetemelk), Mike ter Bekke (dit is echt touwtrekken), Ronald Hengelman (eindelijk weer fit), Jeroen Linthorst (vlinders in de buik doen wonderen), Martin Hengelman (gelukkig was de bruiloft vrijdag), Mathijs Harink (was 's avonds net op tijd bij zijn schoonmoeder), Geert Jan Breukers (deze klasse doen we speciaal voor jou) en anker Thomas Harink (ff 8 kilo afvallen).  Coach was Wim Morskieft (kan goed rekenen). Ondanks een voorbereiding met een dagbruiloft en Bruce Springsteen begonnen we goed met een overwinning op Vios Bison. De regerend kampioen Eibergen was de volgende tegenstander. Beide beurten gingen verloren. Vervolgens leek Veenseboys (nr. 3 van 2012) de punten aan ons te laten, dus weer 3 punten. Onze vrienden in de bus hadden alles nog verloren en waren gebrand op punten van Oele. Gelukkig konden we de spanning hoog houden en hadden de Benteloërs weinig in de melk te brokkelen.

De tegenstander in de halve finale werd dezelfde als vorig jaar, nl. de Veenseboys. We wisten dat er meer op zou zitten dan in de poule. De eerste trek legden we zeer veel druk en werd het eerste punt vrij snel binnen gehaald. Na een gebruikelijke wissel in de rust bij de tegenstander begonnen we de tweede trek met veel vertrouwen. Wederom was de druk aan onze kant hoger en waren we snel verzekerd van een finaleplaats.

De finale werd een kopie van vorig jaar, want Eibergen had Vios Bison in de andere halve finale verslagen. De strijd om het brons werd na veel hangen en wurgen gewonnen door de Veenseboys uit Veenendaal.

De opkomst onder luide muziek en applaus blijft toch geweldig en na het opnoemen van de namen bonden we de strijd aan met Eibergen. Het initiatief lag de heerst trek bij Eibergen en we hadden niet veel te vertellen. Dan maar vol gas in de tweede beurt en zien waar het schip strand. Na driekwart meter terreinwinst, nam Eibergen het over en wonnen simpel en volledig terecht de tweede beurt. Hiermee prolongeerden ze de verdiende titel in de lichtste herenklasse.

Na een paar getapte Heineken op het touwtrekveld begonnen we aan een feestelijke  en gezellige terugreis in de bus naar Twente. Het feestje werd in de Keet nog even verder gebouwd.

Alle supporters, organisatoren en verzorgers hartelijk bedankt voor jullie hulp en aanwezigheid op deze mooie dag.