Zondag 14 september waren wij gastheer voor het 7e competitietoernooi van Gewest Oost. De weergoden waren ons goed gezind en het veld lag er weer prima bij. Na de welkomstwoorden van Gerrit Bollen van Gewest Oost en onze voorzitter en kerverse vader Christiaan Harink gingen de 680 klasses en de jeugd van start.

Combiteam Oele Eibergen, met Hessel en Remco werden gedeeld 4e en hebben nog maar 4 punten voorsprong op de nummer 4 in het klassement, Erichem. Vios Bison verdedigt in Vorden een voorsprong van 7 punten t.o.v. Bekveld A.

De heren van de 680 wisten alleen van OKIA te winnen, maar gelukkig is de voorsprong op Koapman nog 11 punten. Vorden en Vios Bison werden gedeeld eerste, waardoor Vorden nog steeds 3 punten voorsprong heeft. Eibergen staat op gepast afstand 3e.

's middags mochten ook de dames en de 640 aan de bak. Bij de dames deden Ilse, Dewi en Lisa ook mee en het is goed te zien dat deze dames goed getraind hebben.  Het zat allemaal dicht bij elkaar. Oele staat nu gedeeld 2e met Koapman. Eibergen is reeds kampioen.

Bij de 640 maakte good old Alfons Platenkamp zijn verdienstelijke debuut in de A-klasse. Er werd twee keer gewonnen van Eibergen. Okia en Vios Bison waren net iets beter. OKIA staat eerste met 14 punten voorsprong op Vios Bison. Eibergen heeft 43 punten en Oele 38.

Na zijn glorieuze debuut maakte Alfons ook bekend dat hij en z'n broer Rene Platenkamp, na 30 jaar lidmaatschap bij TTV Oele, stoppen met de deelname aan de competitiewedstrijden. Gelukkig komen ze donderdags nog wel om te sparren en uitgebreid te analyseren.

Heren hartstikke bedankt voor jullie inzet voor onze club.

Met 7 teams was de vrije klasse ook goed vertegenwoordigd. Er zaten ook veel oud touwtrekkers tussen, die er zoveel plezier aan beleefden, dat ze volgend jaar graag weer een B-team op poten willen zetten. Alvast bedankt heren. De heren van het Boekelerhof werden eerste en hebben dit uitgebreid gevierd.
Qua aanwas zit het ook wel goed, want er waren wel 18 nakomelingen van de familie Morskieft te bewonderen aan het touw.

Al met al een zeer geslaagd toernooi, maar dit lukt niet zonder de organisatie, de Oelerschool, grondeigenaren en de vele sponsoren.
Allemaal bedankt voor jullie bijdrage.